Vonat menetrend


Az ELVIRA.hu vonat menetrend segítségével egyszerűen megtervezheti vasúti közlekedését otthonából vagy munkahelyéről. Miután megadta, HONNAN - HOVA és MIKOR szeretne utazni, a rendszer azonnal megadja Önnek a választható járatok listáját.

A vonatok menetrendje egy év alatt akár többször is változhat, viszont az online vasúti menetrend egyik legnagyobb előnye a nyomtatott könyv vagy plakát kiadással szemben, hogy mindig naprakész. Sőt, a vonatok aktuális késését is tartalmazza, ami hasznos lehet, ha egy távolról érkező ismerősünk elé szeretnénk kimenni a pályaudvarra.

Az ELVIRA vonatmenetrendje

Link: http://www.elvira.hu

Az elmúlt években a MÁV internetes szolgáltatása sokat fejlődött, ma már az Elvira vonatmenetrend lekérésén túl lehetőség van online jegyfoglalásra vagy akár otthoni jegynyomtatásra is. A MÁV a közeljövőben az InterCity vonatok mindegyikét ellátja vezeték nélküli internet-kapcsolattal, ezáltal akár a vonatról is tudunk külső segítség nélkül tájékozódni aktuális helyzetünkről és járatunk aktuális késéséről akár vizuális formában is.

Az ELVIRA térképes vonat menetrendje

Link: http://vonatinfo.mav-start.hu/

A fenti térképen

  • zöld színű kör jelöli a 4 perc alatti,
  • sárga szín az 5-14 perces,
  • narancssárga a 15-59 perces,
  • piros színű kör pedig az 1 órán túli késéssel rendelkező vonat helyzetét.
Ha felsővezeték-szakadás, baleset vagy egyéb rendkívüli esemény következik be egy vonalon, akkor a menetrendet tartani képtelen vonatok jól láthatóan ki fogják szinezni az adott térképrészletet.