ELVIRA menetrend


Az ELVIRA menetrend segít Önnek vasúti utazása egyszerű megtervezésében. Adja meg, hogy HONNAN - HOVA szeretne utazni a települések nevének beírásával, majd válassza ki az utazás dátumát a MIKOR pontban elhelyezett naptár segítségével. Ha útja során kedvezményt is igénybe vesz, töltse ki az erre vonatkozó mezőt, hogy a rendszer figyelembe vehesse azt menetjegye árának megállapításánál.

Az ELVIRA menetrend

Link: http://www.mav-start.hu

Az ELVIRA menetrendben a keresési találatokat tovább szűkítheti, ha az ÉRINTVE mezőbe egy további településnevet ír, vagy ha bejelöli a:

  • pótjegy nélkül
  • Budapest-bérlettel
  • átszállás nélkül
  • kerékpárszállítással
  • budapesti fejpályaudvaron át
feltételek valamelyikének a jelölőnégyzetét.

A keresési feltételeknek megfelelő vonatok listáját egy jól áttekinthető táblázatban láthatjuk. A táblázat sorai elején lévő narancssárga nyilra kattintva az aktuális vonatra vonatkozó részletes információkat is megnézhetjük. Itt látható, hogy a szerelvény mely állomásokon és mikor áll meg, van-e a vonatnak késése, valamint szolgáltatások és vágányinformációk is leolvashatók ezekben a cellákban.

Az Elvira két legújabb szolgáltatása a "Mutasd a térképen!" és az "Online jegyvásárlás".
Előbbinél egy online térképen megnézhetjük a kívánt személyszállító vonat aktuális helyzetét, utóbbinál pedig az Interneten tud jegyet vásárolni bankkártyája segítségével. Ekkor vagy egy jegyátvételi kódot kap, vagy rögtön lehetősége van a menetjegy otthonában történő kinyomtatására is.