Mi az a FreeMail?

A FreeMail egy ingyenes online levelező-rendszer, mely 1996-ban indult. Felhasználóinak száma 2007 februárjára már meghaladta a hárommillió főt. A rendszert a Soros Alapítvány fejlesztette ki, de 1999 óta már a T-Online portfóliójának részét képezi.
Bár a szolgáltatás funkciói folyamatosan bővülnek, a mobil alkalmazásra még várnia kell a felhasználóknak.

Freemail nyitólap

Link: https://www.freemail.hu

Szolgáltatásai:
  • Spam-szűrő: A levélszemét szűrésének érzékenységét szabályozhatjuk, működését testreszabhatjuk belépés után a beállítások menüben.
  • Tárhely: 10GB ingyenes tárhely áll rendelkezésre az emailek számára, amihez szükség esetén extra tárhely vásárolható
  • Freemail Chat: gyors üzenetküldési lehetőség a címlistánkban szereplő felhasználókkal. Használatához csupán egy egyszerű Freemail bejelentkezés szükséges.
  • Mobil-elérés: Okostelefonra optimalizált, annak megfelelő felbontású megjelenítés a mobilfelhasználók táborának.
    Itt meg kell említeni, hogy míg más népszerű ingyenes email-szolgáltató több mobilplatformra is biztosít praktikus és könnyen kezelhető okos-alkalmazást a felhasználóinak, addig a Freemail esetében ilyen eszközről még nem beszélhetünk.

Az egy emailhez csatolható fájl maximális mérete 5 MB lehet, de az összes csatolmány együttes mérete sem haladhatja meg a 10 MB-ot.
10 MB-nál nagyobb csatolmányt (maximum 1 GB) is tudunk, úgynevezett óriás file-ként küldeni. A címzett ekkor nem közvetlenül az állományt fogja megkapni, hanem csak egy rá mutató hivatkozást, melyre kattintva letöltheti az állományt - persze csak korlátozott számban és ideig.

Aki fontos emailt vár, annak hasznos lehet az SMS-értesítő szolgáltatás. Valamint alkalomhoz illő sablon képeslapok közül választhatunk, és küldhetjük el a kiválasztott címzett(ek)nek a freemail képeslapküldés opciójával. A fotótár segítségével pedig albumokba szervezhetjük saját és kedvenc fotóinkat.