Mi az a Gmail?

A Gmail egy ingyenes levelezőrendszer, melyet 2004-ben indított el a Google. A világ majd minden nyelvére honosított, letisztult felületeinek is köszönhetően vált mára az Internet egyik legnépszerűbb online levelező szolgáltatásává. Meg kell említeni, hogy ezzel az emailcímmel a Google online szolgáltatásainak egész sorába nyílhat hozzáférésünk egyetlen jelszóval.

Gmail belépés oldal

Link: https://www.gmail.com

Szolgáltatásai
  • Óriási tárterület - Már 2004-ben is 1 GB ingyenes tárterület állt rendelkezésre, de ez a terület mára már megközelíti a 9,5 GB -ot.
  • Cimkézés - Az emailek manuálisan vagy egyéni szűrők alapján is felcimkézhetőek, amik később ezen címkék alapján egy kattintással egyszerűen leszűrhetőek.
  • Csoportosítás - Az azonos alaplevélhez tartozó válasz- és továbbított levelek egy csoportba rendezve érhetőek el.
  • Spamszűrés - Jelenleg az egyik leghatékonyabb megoldással a Gmail rendelkezik. Maximum egyszer juthat át a nem kívánt levél, másodszor már biztosan nem érkezik a problémásnak jelölt feladótól.
  • Chat - A Google Mail beépített csevegőfunkciója által felgyorsítja az üzenetváltást, amit automatikusan naplóz és visszakereshetővé tesz.
  • POP3, IMAP - A többi levelezőrendszerel való kapcsolat, a levelek exportja és importja megoldott és kifinomult
  • Mobil funkciók - Mobiltelefonra optimalizált felületei (m.google.com), alkalmazásai teszik egyszerűvé a használatot az úton lévők számára. Android rendszerű mobileszközök esetén a Gmail.com és a GTalk is azonnali értesítést küld a PUSH technológia segítségével.
  • Testre szabható felület - Hátterek és témák egész arzenálja teheti otthonosabbá a napi szinten használt munkafelületet. Az extra panelek (cimkék, naptár, dokumentumok) be- és kikapcsolhatóak vagy csupán összecsukhatóak.

A Google az ingyenes, legtöbbször magán célra használt funciókon kívül kínál fizetős (megfizethető áron) üzleti megoldásokat is, melyek által további tárhely, kibővített csoportfunkciók és szolgáltatások is elérhetőek.

Extra Gmail.com hely vásárlása

A Google+ szolgáltatás 2011-ben indult útjára. Ez az online közösségi rendszer ötvözi a Google legnépszerűbb szolgáltatásait beleértve a levelezést is, ami által megspórolhat az ember egy Gmail belépést is.
2012 áprilisában egy további szolgáltatással bővült a keresőcég szolgáltatási portfóliója. A Google Drive 5 GB online tárhelyet biztosít az Accounttal rendelkezőknek, ezzel együtt megemelte a Gmail bejelentkezés által felhasználható ingyenes tárterületet is, mely immár közel 10 GB helyet nyújt a levelezésünk számára. A Drive a tároláson kívül képes az állományokat tartalmuk alapján (kép, videó, dokumentum, stb.) kezelni, feldolgozni és megosztani egyaránt.