Gmail belépés


A Gmail belépés oldala támogatja a biztonságos (SSL) autentikációt, ami azt jelenti, hogy a felhasználónév és jelszó mezők titkosítva kerülnek elküldésre a böngészőből a Google szerverei felé, így illetéktelenek nem tudják megszerezni a jelszadat (ez főleg kétes biztonságú WiFi kapcsolatoknál jelenthet előnyt).

A Gmailbe való belépés a Google Account-unkkal történik. Ezzel az email/jelszó párossal tudunk hozzáférni az összes Google alkalmazásunkhoz, úgy mint a: Gmail, iGoogle, Picasa, Google Dokumentumok, Naptár, stb. esetében is. A 2011-ben indult Google+ szolgáltatásból is elérhető a levelezés kiegészítve különböző közösségi funkciókkal.

A Gmail belépés képernyője

Link: https://www.gmail.com

A Gmail.com egy nagy megbizhatósággal működő szolgáltatás, ha mégsem érnénk el, a következő oldalon ellenőrizhetjük, hogy központi problémáról van-e szó: http://www.google.com/appsstatus

Ha pedig elfelejtettük jelszavunkat, akkor a regisztrációnál megadott másodlagos emailünkre kaphatunk segítséget, de újabban akár egy megadott telefonszámra érkező kóddal is helyreállíthatjuk a belépésünket.

A Google megnyitotta a lehetőségét annak, hogy egyszerre több fiókkal is bejelentkezzük. Ez hasznos lehet akkor, ha több Gmail belépést használunk és nehézkesnek tartjuk az ezek közti ki- és belépést, vagy praktikus lehet az otthoni gépre beállítani ezt családi funkcióként, persze csak ha nincsenek titkaink családtagjaink előtt.
A szolgáltatás az alábbi oldalon érhető el: https://www.google.com/accounts/MultipleSessions

Gmail belépés több emailcímmel

Biztonsági okokból, ha olyan számítógépről jelentkezünk be a fiókunkba, amelyről még sosem léptünk be, és ezt a Google gyanúsnak találja, akkor előfordulhat, hogy a Gmail belépés alkalmával a jelszavunkon kívül egy másik, korábban megadott adatra is rá fog kérdezni a rendszer. Ez tipikusan a másodlagos email-címünk, vagy pedig a biztonsági telefonszámunk.
Például, ha külföldről próbálunk bejelentkezni, ne lepődjünk meg, ha ezekre is rákérdez az oldal (persze csak abban az esetben, ha korábban megadtuk ezeket).