Facebook magyarul


Ha azt szeretnénk, hogy a Facebook magyarul jelenjen meg a böngészőnkben - mely reális elvárás e piacvezető közösségi oldal esetében - a következőt kell tennünk:

  • 1. Navigáljuk a Facebook kezdőoldalára: http://www.facebook.com
  • 2. Kattintsunk az oldal láblécében (bal alsó sarok) a "Facebook © 2011" utáni linkre (ez általában a jelenlegi angol nyelvű "English (US)" állapotot mutatja)
  • 3. A felugró listából válasszuk ki a magyar nyelvet. (második oszlop alján)
  • 4. A kezdőoldal magyar nyelvűre változik
A Facebook magyar nyelvre állítása

Link: https://www.facebook.com

A Facebook magyar nyelven történő megjelenését a rendszer sütiben tárolja el a gépünkön, igy a következő betöltéskor már anyanyelvünkün jelenik majd meg a közösségi oldal.

Az oldal az első használatkor az IP-címünk alapján próbálja meg kitalálni, hogy melyik országból használjuk az Internetet. Ez a módszer azonban nem 100%-os, főképpen akkor, ha speciális internet-beállításokat használunk, vagy mobiltelefonon keresztül netezünk. Ezekben az esetekben lehet szükség az oldal nyelvének manuális beállítására.

A FB kezdetben csak angol nyelven volt elérhető, majd ezt követte a sorban a többi világnyelv. Hazánkban a Facebook csak a magyar nyelvű verzió megjelenése után tudott piacvezető közösségi szolgáltatássá válni. A magyar nyelvi beállítás még nem jelenti azt, hogy az oldal teljes tartalma magyarul fog megjelenni. Lehetnek olyan harmadik fél által publikált alkalmazások, amelyek továbbra is angolul fognak megjelenni a képernyőn.