uTorrent


Az uTorrent jelenleg a legnépszerűbb ingyenes torrent letöltő program, melynek magyar nyelvű kiegészítése is van. Ezt a címet kis méretével és alacsony gépigényével érdemelte ki, de számos testreszabható funkciójával is sok felhasználót győzött meg. Folyamatosan fejlesztik, Windows, Mac, és Linux platformra is elérhető.

A program letölthető a http://www.utorrent.com/downloads/ címről.

uTorrent - ingyenes torrent letöltő program

uTorrent beállítások

Letöltési/feltöltési sebesség

A a kliens letöltése után a beállítás-varázsló (CTRL+G) segíthet a sebességkorlátok, valamint a le- és feltöltési szálak számának megfelelő beállításában.
Ez azért fontos, mert ha túl nagy korlátokat állítunk be, akkor az otthoni/munkahelyi hálózat többi gépe elől vesszük el a sávszélességet, valamint az Internet-szolgáltatónk által felállított adatmennyiségi korlátot is hamarabb elérhetjük.
Ha viszon túl alacsonyra állítjuk a limiteket, akkor egyrészt lassan fog letöltődni a kívánt tartalom, másrészt nehezebben tudjuk elérni a torrent oldalak által megszabott visszatöltési arányt.

Letöltési mappa

Fontos, hogy beállítsunk egy elkülönített könyvtárat a letöltéseknek, mivel az alapértelmezett letöltéssi mappa általában nehezebben hozzáférhető és az idő előrehaladtával egyre jobban teleszemetelnénk a dokumentum vagy programkönyvtárat. Több partíció esetén érdemes a rendszerpartíciótól eltérő területet választani a letöltéseknek.

Tűzfal

Talán a legfontosabb, hogy ha az uTorrent kéri, akkor engedjük ki a tűzfalon. Ennek hiányában letöltéseink nem fognak beindulni. (Router használata esetén néhány esetben lehetséges, hogy a routeren is eszközölni kell bizonyos port-beállításokat.)