Torrent oldalak


A legjobb magyar torrent oldalak a legfrissebb filmekkel, játékokkal, zenei albumokkal és gond nélkül telepíthető programok naprakész verziói mellett rendszerezett katalógusaikkal, listáival, moderált fórumaikkal igyekeznek magukhoz csábítani a bittorrent technológia haszonélvező közönségét.

Letöltés torrent oldalakról az uTorrent klienssel

Eme népszerű oldalak jellegzetességei közé tartoznak:

Pont- és meghívórendszer

A meghívásos magyar torrent oldalak a felhasználók mennyiségének és minőségének kordában tartására különböző szabályok alapján felállított pontrendszert alkalmaznak.
Pont járhat:

  • az oldalra való belépésért (napi 1x), bizonyos mennyiségű adat le vagy feltöltése után (pl. 100MB-onként), új torrent feltöltéséért, de a szabályok megsértése miatt pontlevonás, súlyosabb esetben kizárás is járhat.
  • Pontba kerülhet a meghívó is. Ennek ára az oldalak többségében fix, de olyan is van, ahol licitálásos rendszer van életben.
  • Néhány oldalon fizetős sms által is lehet nagyobb mennyiségű ponthoz jutni, máshol pedig pontjainkkal nyereményjátékokban is részt vehetünk.
Arány

További kritérium a felhasználók minőségének fenntartására az feltöltési/letöltési arány betartatása.
A tartósan 0.3 -as arányt produkálni képtelen userek időről-időre elveszíthetik tagságukat az oldalakon, újabb meghívó beszerzése a fenti okok miatt pedig nem mindig könnyű feladat. Az ünnepi időszakokban az arány javítására szolgálhat az úgynevezett "FREE LEECH", ekkor a letöltést nem, viszont a feltöltést továbbra is számolja a számláló.

Szabályok és szankciók
  • Ne add ki a jelszavad senkinek! Valamint, ha rövid időn belül túl sok IP-ről használná valaki az oldalt, akkor is azonnali kitiltás lehet a jutalom.
  • Ne kérj, illetve adj meghívót illetve már létező hozzáférést ismeretlennek, főként pénzért ne!
  • Tartsd legalább a minimálisan megkövetelt arányt (csak tisztességes módszerekkel), különben nemsokára elveszítheted a hozzáférésedet.
  • A fórumokban és hozzászólásoknál ne sérts meg másokat, és linkeket is csak a szabályzatban leírt módon használj. De néhol a "Mikor lesz felirat?" kérdés is kiverheti a biztosítékot.