Német-magyar fordító


A német-magyar fordító működése egyszerű: csak írjuk be a lefordítani kívánt német kifejezést és az online szótár rögtön megjeleníti a magyar nyelvű fordítását. A német-magyar fordítás csak egy a lehetőségek közül, a szótár a világ számos nyelvével elboldogul, viszont a pontos fordítás nem garantált.

A meghallgatás ikonra kattintva a fordítandó vagy lefordított szöveget az adott nyelven egy gépi hang fel is olvassa számunkra.

Német-magyar fordítás

Link: http://translate.google.hu

Példa:
Egy német nyelven írt szöveget olvasunk, de egy ismeretlen szót vagy kifejezést találunk.
  • Nyissuk meg a böngészőnkben az online fordítót, majd válasszuk ki forrásnyelvnek a német, majd célnyelvnek a magyar nyelvet.
  • Ezután gépeljük be a kifejezést a fordító ablakába, de akár a vágólap segítségével az egész mondatot is bemásolhatjuk a szótárba.
  • A jobb oldalon megjelenik az németről magyar nyelvre fordított szöveg. Ha többértelmű a szó, akkor egy egérkattintással megnézhetjük a több hasonló jelentést is.
Vigyázat!

Az online szótárak gyorsak és praktikusak, viszont képtelenek a bonyolult nyelvtani szerkezetek pontos fordítására valamint az aktuális szövegkörnyezet figyelembe vételére is.