Google fordító


A Google fordító működése egyszerű, csak beírjuk a lefordítani kívánt kifejezést a bal oldali ablakba és a Google online szótára rögtön megjeleníti a fordítást a jobb oldalon. Az angol, német és francia nyelvek mellett a spanyol, olasz, valamint a világ számos ismert nyelvével elboldogul.

A meghallgatás ikonra kattintva a fordítandó vagy lefordított szöveget az adott nyelven egy gépi hang fel is olvassa számunkra.

A Google fordító képernyője

Link: http://translate.google.hu

A Google fordító használata:
Egy idegen nyelven írt szöveget olvasunk, de egy ismeretlen szót vagy kifejezést találunk.
  • Nyissuk meg a böngészőnkben az online fordítót, majd válasszuk ki forrásnyelvet (Pl. angol, német, francia, spanyol, olasz), majd a célnyelvet (Pl. magyar).
  • Ezután gépeljük be a keresett kifejezést a fordító ablakába. Ha hosszabb a szöveg, akkor akár a vágólappal is bemásolhatjuk a szótárba.
  • A képernyő jobb oldalán megjelenik a lefordított szöveg. Ha a szó többértelmű, akkor itt megnézhetjük a többi hasonló jelentését is.

A Google Chrome böngészője már beépített fordítás-funkcióval rendelkezik. Egy idegen nyelvű weblapon, ha jobb kattintást végzünk az egérrel, akkor a listában könnyen elérhetjük a "Fordítás magyar nyelvre" opciót, amivel a weboldal teljes tartalmát (kivéve képek, Flash, stb.) magyar nyersfordításban olvashatjuk.

Vigyázat!

A Google Translate gyors és praktikus, viszont képtelen a bonyolult nyelvtani szerkezetek pontos fordítására ugyanúgy, mint az aktuális szövegkörnyezet figyelembe vételére is.