Gmail bejelentkezés


A Gmail bejelentkezés biztonságos (SSL) autentikációval történik, tehát a felhasználónév és a jelszó mező titkosított formában jutnak el a Google szervereihez, így nem lehet illetéktelenül megszerezni a bejelentkezési adatokat.
Ahogyan a többi Google alkalmazásba, a Gmailbe való bejelentkezés is a Google Account-unkkal történik.

A Gmail bejelentkezés oldala

Link: https://www.gmail.com

Az online levelező nagy megbizhatósággal működik, de ha a Gmail belépés mégsem járna sikerrel, akkor a következőkkel próbálkozhatunk:

  • Az alábbi oldalon ellenőrizhetjük, hogy központi problémáról van-e szó, vagy a hiba a mi készülékünkben van: http://www.google.com/appsstatus
  • Helyesen írtuk be az email-címet és a jelszót? Próbálkozzunk újból, ügyelve a kis- és nagybetűkre, a "Caps Lock" állapotára, illetve a billentyűzetünk nyelvi kiosztására. (y/z)
  • Engedélyezve vannak a sütik és a JavaScript futtatása a böngészőnkben? Számos weboldal igényli ezeket a helyes működéséhez, ezért nézzünk utána a beállítások között.
  • Böngészőnk megfelelően működik? Töröljük a sütiket (CTRL+SHIFT+DELETE gombok egyszerre), indítsuk újra a böngészőnket, vagy próbáljunk meg bejelentkezni más böngészőből is.
  • Jelszavunkat időközben lecseréltük volna? Vagy más (illetéktelen?) változtatta meg? Segítségért válasszuk az "Nem fér hozzá a fiókjához?" opciót!
Hiba a Gmail bejelentkezés során

A Google bizonyos korlátozások mellett, de támogatja az egyszerre több fiókkal történő bejelentkezést is. Ez a több Gmail fiókunk közti számos ki- és bejelentkezéstől kímélhet meg minket.
A szolgáltatást az alábbi oldalon érhetjük el: https://www.google.com/accounts/MultipleSessions

A Gmail.com bejelentkezés után olykor figyelmeztet arra, hogy biztonsági okokból célszerű másodlagos email-fiókot és/vagy mobilszámot megadni. Ezzel elkerülhetjük az esetleges jelszóproblémákból fakadó későbbi idegeskedéseket. Ezek beállítása 1 percünkbe sem kerül, ha tehetjük, éljünk vele!
Ezekre az adatokra a Google egy gyanúsnak vélt (eddig ismeretlen helyről próbálunk belépni) Gmail bejelentkezési kísérlet alkalmával rá is kérdezhet, és csak akkor enged tovább, ha helyesen tudunk a biztonsági kérdésre válaszolni. Ez némi kényelmetlenséget okozhat, de gondoljunk arra, hogy számos rossz indulatú, illetéktelen próbálkozástól óvhatja meg fiókunkkat ezzel a rendszer.