Facebook belépés


A Facebook belépés a regisztrációkor megadott email és jelszó alapján történik. Az oldal támogatja a biztonságos (SSL) autentikációt, ami azt jelenti, hogy a belépési adatok titkosítva kerülnek elküldésre a böngészőből az oldalt kiszolgáló szerverek felé, így illetéktelenek nem tudják megszerezni a jelszadat (főleg WiFi esetén kell vigyázni).

A Facebook belépés oldala

Link: http://www.facebook.com

A Facebook belépés mobilról is lehetséges. Szinte minden mobil operációs rendszerre letölthető ingyenes Facebook alkalmazás, mely ráadásul gyorsabb és kevesebb adatot forgalmaz, mintha a portált egy böngészőböl kerestük volna fel. Itt persze csak a leggyakrabban használt általános célú funkciók érhetők el, más, összetettebb funkciókat pedig (asztali) böngészőből kell elvégeznünk.

A Facebook bejelentkezés alkalmával bejelölhetjük, hogy jegyezze meg a jelszavunkat a rendszer. Ez akkor lehet hasznos, ha az aktuális gépen csak mi használjuk a Facebook-ot, így nem kell minden egyes látogatáskor beírnunk a jelszót. Ha ezek után mégis egy másik felhasználó szeretne ugyanerről a gépről belépni, akkor előbbivel a "Profilom -> Kijelentkezés" menüpont alatt tudunk kilépni.

Facebook belépés FB Connect-tel

Ezt a belépésünket nem csak ezen a portálon tudjuk használni. A Facebook Connect segítségével más weblapokra is be tudunk jelentkezni anélkül, hogy külön regisztráltunk volna azokra. Ez úgy működik, hogy az autentikáció a Facebooknál történik és az részletes adatainkat nem, csak egy azonosítót küld el a (harmadik) webes fél számára. Ez különösen hasznos akkor, ha az említett oldalnak nem szívesen adnánk meg adatainkat, email címünket, viszont szeretnénk valamely közösségi funkcióját használni: kommentelés, szavazás, kedvencek kiválasztása, stb.

Amennyiben elfelejtjük jelszavunkat, akkor a kezdőoldalon az "Elfelejtetted a jelszavad?" linkre kattintva a regisztrációnál megadott emailünk által kaphatunk segítséget.